top of page

Video maken voor je bedrijf? 3 steengoede redenen om eraan te beginnen!

Video maken voor je bedrijf… Het lijkt misschien veel werk. Je moet je meest spetterende outfit uit de kast trekken (zonder eruit te zien alsof je er té veel tijd in stopt) en je wallen wegwerken. Tekst uit je hoofd leren - tenzij je spontaan goede grappen uit je mouw kunt schudden, je telefoon of camera goed weten te positioneren... Is een gevat blog, sterke e-mailfunnel of grappige fotoshoot niet gewoon genoeg? Ik kan je één ding vertellen: video is de allerbeste content die je kunt maken om op te vallen als bedrijf. Video is te gek! En ik mag dan een video-geek zijn, met deze drie redenen snap jij ook waarom je beter gelijk aan de slag kunt gaan met video maken voor je bedrijf.


1. Video maakt je merk persoonlijk en betrouwbaar


Met een video verklein je de afstand tussen jou en je doelgroep. Het geeft een kijkje in je bedrijf, maakt je merk menselijk en laat zien dat je een legit bedrijf bent dat vertrouwen opwekt. Al helemaal wanneer je jouw eigen gezicht laat zien! De psychologie hierachter ligt voor de hand. Wanneer je een video bekijkt waarin iemand tegen de camera praat, voelt het alsof je iemand in de ogen kijkt. En oogcontact schept een band! Het is niet voor niets dat user-generated content steeds populairder wordt. In een digitaal tijdperk waarin we worden doodgegooid met merken en advertenties, groeit de behoefte aan authenticiteit. We willen steeds minder anonieme commercialiteit - en steeds meer the real deal: echtheid, menselijkheid. En wil je dat uitstralen met jouw merk? Ik kan je wel vertellen, video is je vriend!


2. Video maken? Je marketingcijfers gaan through the roof.


Ben je nog niet helemaal overtuigd om video te maken voor je bedrijf? Misschien dat wat keiharde cijfers je meer kunnen vertellen. Komen ze!


  1. Video op je landingspagina geeft je conversie een boost van 80%.

  2. Video’s zorgen voor 300% meer traffic naar je website.

  3. Google houdt van video - net als ik. Wanneer jouw landingspagina een video bevat, heb je 53 x zoveel kans dat Google je laat pronken op pagina één van de zoekresultaten!

  4. Bijna 50% van de internetgebruikers bekijkt eerst een video online voordat ze een aankoop doen in de winkel.

  5. Mensen brengen gemiddeld 2,6 keer zoveel tijd door op pagina’s met een video.

  6. 64% van de mensen doet een aankoop na het kijken van een merkvideo op social media.3. Met video vorm je jouw merk zoals jij dat wilt.


Video maken is een ideale tool om jouw merkverhaal te vertellen. Door middel van audio, visuals en een verhaallijn kun je jouw merkidentiteit overbrengen precies zoals jij dat wilt. Wat wil je uitstralen? Wat wil je vertellen aan je doelgroep? Wat is je boodschap? Met video is alles mogelijk. Denk maar aan het vergroten van intimiteit door te filmen vanuit huis, op je favoriete stoel, met een dampende kop koffie uit de mok die je voor je verjaardag hebt gekregen. Of is jouw merk avontuurlijk, en neem je de kijker mee naar wijdse uitzichten en op winderige road-trips? Hoe je je merk ook wilt neerzetten: met het maken van een video voor je bedrijf laat je exact zien wat bij je past.


Goed, misschien toch die speciale outfit uit de kast plukken, dus! De mogelijkheden met video zijn eindeloos en daarom kun jij exact doen waar jij je fijn bij voelt. Als je ongemakkelijk wordt voor de camera, is een vlog misschien niet de beste keuze. En als jouw merk heel persoonlijk is kun je beter niet kiezen voor een high-budget bedrijfsfilm met commerciële uitstraling.


Wil je een keer sparren, brainstormen en wat ideeën op tafel gooien? Drop een DM in mijn inbox: ik denk graag met je mee!


Comments


bottom of page